Hemma igen =)

Hemma igen, japp, välbehållna, tror jag! Har varit på Nordisk Vinnare i helgen! I Lilleström närmare bestämmt, som ligger strax utanför Oslo! Var ju på Lilleströms utställning förra året också, men då var det "bara" Norsk Vinnare. Och nä, den lilla terven har varken den ena eller den andra titeln... Men det var ju trevligt iaf =) Rekomenderar faktiskt Lilleströms utställning, den är trevlig. Stora rymmliga hallar, och massor att titta på! Det är nästan, men bara nästan, att den är lite bättre än Stora S-holm ;)

Hur som så var årets domare inte utav de snällare, av 20 anmälda tikar, (kanske 16-17 startande, hade inte så bra koll) delade domaren ut 1, ETT, CK :S! Men det värsta var att hon var inte snål på varken 2:or eller 3:or, så jag är nöjd med en slät etta! Fast tänk om terven kunde ha fått ett CK hon med, då hade vi ju åtminstånne haft ett cert... Men så blev det ju inte! Bara att bita ihop och komma igen. Fick ju se Robins pappa i verkligheten, riktigt stilig hund det. Sen fick jag ju se Robins tilltänkta, och en avkomma till honom =D

Det är bara att ladda om till Stora S-holm nu då. Men jag tror det är en lika knäpp domare där... jaja, vi får se! Kan ju gå hur som helst, och det är ju domaren som dömmer ;)


Ibland

undrar jag, för vems skull jag gör saker? Min eller nån annans... förhoppningsvis min!


Helg

Jobbarhelg, fast jag jobbar så lite så det känns nästan som helg ändå =) Men... ja just det, men, vad ska man hitta på? Sambon jobbar 12 timmars natt, och jag är ändå så pass trött på kvällarna så jag har ingen lust med något. Vädret är uselt just nu och halt som f-n är det... skulle egentligen behöva vara ute i friska luften. Men att vara ute och promenera här är ju nästan självmord, liksom att ta bilen ner till Kilis, eller kanske inte, men nästan. Är inge kul att promenera själv nere på Kilis iaf, inte när det är lördagkväll och mörkt. Kallat undanflykter om du vill ;)

Skulle behövt badat den lilla nakenhunden... förlåt, tervprinsessan jag har! Om 2 veckor åker vi till Nordisk vinnare i Lilleström, har anmält till nakenklassen, hahaha. Skulle finnas en sån å! Så kanske det kunde gå bra vid de här tillfällena, det är så typiskt att vid alla stora utställningar hittills har hon fällt all päls. Men vi åker ändå, bra miljöträning =P Dyr, men, men! Har faktiskt anmält till stora stockholm med, hon kommer ju inte ha någon päls då heller, men är rädd att jag skulle ångra mig om jag inte anmälde. Det är ju bättre att ångra något man gjort än det man inte gjorde, eller?

Ska fortsätta hålla mina tummar för budet vi lagt på huset nu! Hoppas att vi får ett positivt svar snart... =)


Världens bästa hund ;)

Då har man gjort debuten i appellklass spår! Och det gick ju över förväntan bra. Hade ju förväntat mig en viss ordning på spår och lydnaden, just det att spåret går först och lydnaden sen... men ack så fel jag hade :S

På lördagen var den lilla tervprinsessan något överladdad på kursen, skulle köra igenom lydnadsprogrammet bara och sen låta henne vila inför tävlingen nästkommande dag. Men när vi åkte hemmåt så var det ju väldigt härligt väder så vi bestämmde oss för att ta en skogstur med alla hundarna! Så terven sprang för glatta livet hon...

På söndag morgon, vid samlingen, för jag höra att vi ska börja med platsliggning... ojoj tänkte jag! Den lilla terven vill ju inte ligga platsliggning alla gånger, och idag hamnade jag mellan en stor schäferhanne och en ännu större dobermannhanne... jag svalde tungt när jag insåg att den lilla nervösa tervdamen skulle ligga mellan just dem. Schäferhannen valde att följa med husse direkt, tack och lov tänkte jag! Efter typ två och en halv minuter reser sig dobermannen... min den lilla tervprinsessan ligger snällt kvar =D Dagens värsta moment gjort, och det med bravur! Tur att hon fick springa av sig lite på lördagen. Dagens lydnad var ju bland de sämre, men vi nollade bara framförgåendet iaf! Budföringen funkade, förutom att hon hoppade på mottagaren, men hellre det ;) Spåret, ja, vet inte om hon va trött eller om hon tycker att spår är så tråkigt, hoppas att hon va trött. Det är ju så svårt att få till de andra grenarna på egen hand, eller, det är ju omöjligt! Spår är ju bra på det viset.

Så nu är det bara att nöta lydnad i vinter, och konditionsträna, så får vi hoppas att det blir en bra vår, så vi kan starta lägre spår så fort som möjligt ;) För just nu har jag världens bästa hund!


Arg

Minst sagt! Läser nätupplagan av Ljusnan, planerna för gallerian på brotorget verkar en en gång gå i stöpet... varför förstår jag inte, bygglov kanske det var. Hur som så har de tydligen redan lovat svergies största klädkedja flytta in nästa är... HM i B-näs!!!! Men som vanligt har ju kommunens politiker andra planer eller åsikter, vad vet jag! Denna kommun som har som så fin slogan: (www.bollnas.se)

"Bollnäs - möjligheternas kommun, ligger i hjärtat av Hälsingland fylld av upplevelser och framtidstro. Allt fler väljer att flytta hit och här bor ca 26 300 personer. Här finns många aktiva föreningar och ett varierat näringsliv. Detta, samt mycket mer, gör Bollnäs till en kommun där det är gott att leva, bo och arbeta."

Ha, Bollnäs - möljigheternas kommun. Eller hur! Dagens skämt, tycker jag. Framtidstron har försvunnit för länge sen och de som "väljer" att flytta hit, har nog inte valt egentligen eftersom de är flyktingar, typ! Å såklart det är ett aktivt föreningsliv, nått måste ju de stackars arbetslösa sysselsätta sig med. Men visst det går att leva, på bidrag, bo, med bidrag och arbeta idiellt i den här kommunen med!

Jaja, nog om det. La spår igår. Det gick väldigt bra. Ska lägga ett idag med. Hoppas att det går lika bra. På söndag gäller det!


RSS 2.0