Tur?

Ibland blir man ju begåvad med det mesta! Tony fick ju magsjuka för ungefär 2 veckor sedan. Jag klarade mig! Sen fick han magsjuka en gång till... Trodde jag klarade mig även denna gång, men ack så jag bedrog mig. Tur är väll? att hittills, har jag inte spytt något iaf! Men med magkrämpor och illamående, (som om jag inte har nog med det annars...)  feber och denna förbannade halsbränna kan man ju hålla sig för skratt. Och ungen härjrar på som aldrig förr. Kan nästan omöjligen ligga på rygg, och heller inte på sida, då halsbrännan blir minst 7 gånger värre. Sitta orkar man ju göra en stund...

Fast jag överlever nog! Tur att jag har världens bästa sambo <3 Och världens bästa hundar, som bara ligger snällt bredvid mig och tycker att det är helt ok att bara ligga inne en heel dag! Det är tur det!


Sjukt nöjd!

Dagen, halva iaf, spenderades i Ljusdal. Skulle få en genomkörare inför en ev Lägre spår tävling! Hade inte alls några större förhoppningar om att det skulle funka eftersom spåren inte gått sådär jättebra förut. Ifs har årets spår gått bra, men man vet ju aldrig när nån annan lägger spåret! Men den lilla tervprinsessan skötte sig utmärkt i det 1 km långa spåret med 7 pinnar plus slutpinnen! Vi hittade 6 pinnar i spåret och slutet. Det är helt otroligt bra, hon har slarvat/missat många pinnar annars, men bara en idag! Sjukt imponerad är jag!!! =D Dessutom är det rätt häftigt att kunna lita till 100 % på hunden, eftersom jag hade ingen aning om vart spåret gick nånstans! Så nu har jag en vecka på mig att besluta om jag ska anmäla till lägre spår... Det gäller att fila på lydnaden bara! Så får vi se om vi kommer med! Hoppas på det isf =)


Håller tummarna

För att jag inte ska få magsjuka...


Meeeen!!!

Ingen hundsport idag heller! Har gått fram och tillbaka till postlådan helt i onödan, inte ens ett kravbrev fanns det där! Posten har ju blivit en aning sen, när vi flyttade hit kom posten sisådär en halv 10 på förmiddan! Helt otroligt tyckte jag som kom från landet och fick posten strax efter 12. Efter ett tag kom posten runt halv elva, helt ok för min del! Men att som nu, få posten efter kl 15 på eftermiddan... då kan man ju... ja, jag vet inte, inte ens varför jag klagar, det spelar ju ingen roll egentligen! Brukar ju glömma att hämta posten....

La iaf spår igår igen, kort spår! Va väldans rädd att det inte skulle gå bra, eftersom det gick så himla bra förra gången. Men tervprinsessan tyckte det va skojigt igår med =) Jag gjorde en miss bara, hon missade en pinne, och jag bara gick förbi den (plockade upp den gjorde jag) men jag skulle ju ha skyltat med att JAG hittade den! Men men, får komma ihåg det till nästa gång! Åkte sen ner till Kilis och körde lite lydnad, det gick bra det å, men jag hade ju bacon kvar... tror det är nyckeln till tervprinsessans hjärta ;)


Give me

Jag tänker mycket, alldeles för mycket! För det slutar oftast där, vid tanken. Så ändra behöver jag sluta tänka eller så, ja jag vet inte! Ge mig lite inspiration, handlingskraft eller nå, iaf då!


Efter solsken kommer regn :S

Ibland känner jag mig riktigt värdelös. Sådär så man funderar på varför man ens lägger ner tid på elendet. Men så kommer det bra dagar, då allt går som på räls!

Igår la jag premiärspår åt den lilla tervprinsessan! Eftersom förra säsongen gick bra, men motivationen va noll, zero, nada, tänkte jag mig 2 korta, och då menar jag korta, motivationsspår. Ett med pinnar preparerade med bacon (!) och slutet fick bli matskål med bacon i! Terven va motiverad redan i/vid bilen, så nog kommer hon ihåg va spår va allt! Spåret gick kanon bra måste jag säga. Spårade i lagom takt, inte i slow motion, utan problem! Till saken hör att det blåser frutansvärt ute och spåren inte legat längre än 30-40 minuter, jag va nöjd!

Nästa spår hade husse lagt, ett kortare spår men med en opreparerad vante och leksak som slut. Dessutom va det ett rent täcktspår, men även de spåret tog hon som hon inte gjort annat än spårat i livet! Skönt tänkte jag, kanske det löser sig med spåret ändå =)

Idag, tänkte jag att jag skulle köra lite lydnad. Momenten i lägre klass är:
Fritt följ
Platsliggning m skott
Platsläggande
Inkallning
Hopp över hinder
Framförgående
Kryp
Apportering

Budföring m skott

Ja, hur som så tänkte jag öva kryp och apportering. Apportering har vi ju sen appellen, men som allt annat måste det ju finslipas. Men vi började med kryp, det gick bra, vi har övat det i vinter, sakta har det gått. Nu försöker jag få till att hon fattar ordet, kanske det kommer att lyckas ;) Apporteringen har vi ju som sagt sen förr... vill att hon ska få ett säkrare gripande från motsatt håll så att säga. Alltså jag placerar hunden, apporten och sen mig, så att hon tar apporten påväg in. Det funkade, de första gångerna, sen stirrar den lilla prinsessan på mig som om jag vore heelt från vettet. Det där har hon ju aldrig gjort förr???? Och blinkar med sina prinsessfransar! Suck! Vad gör jag för fel????

Ja, så det är bara att ge upp. Hon får vila nån timme... Kanske ska be systeryster köpa en ny apport. Fanns små bra där hon bor ;) Billiga va de också! Eller så låter jag det vara ett tag till med apporteringen, halsen kan ju kanske fortfarande spöka? Ja ingen bra träningsdag hittills iaf :S


Efter regn kommer solsken

Äntligen börjar tervprinsessan bli sitt vanliga galna jag igen!!! Så nu är det bara att börja träna. Men vart ska jag börja? Är sååå mycket jag vill göra, och sååå mycket som stoppar just nu! Men det gäller väll att vara taktisk? ;) Om inte jag kan gå spår måste väll jag träna Tony... fast det blir mycket jobb då. Tervprinsessan är lättare att träna kan jag säga!

Måste försöka göra upp en plan. Men det känns som om det är kört med spårandet i vår när man tittar ut genom fönstret. Här ligger ju snön i meterdrivor än, men om man åker en bit härifrån finns det ju bar backe! Ja, jag måste försöka kolla igenom lägre provets lydnad, vad vi måste få till! Spåret måste jag försöka få till så hon tycker det är roligt igen... Undrar om viltspåret är en motivationshöjare eller om det bara förstör?

Mycket att fundera på... =D


Vart är solen?

Har inte gjort något vettigt på flera veckor känns det som. Knappt varit utanför dörren, förutom de extremt korta kissturena! Gamlingarna rastar ju sig själva, när inte Tony gör det. Så idag när solen skulle skina och värmen är här, tänkte jag att jag skulle spendera lite tid ute för att fota... Enligt yr.no ska solen skina, och det gör den med all säkerhet, men det är ovanför molnen det!

Ja dagen är ju inte slut än, solen hinner ju komma.


Världens bästa <3
Kan inte låta bli att tycka synd om henne, igen! Världens bästa lilla vovve. Hon börjar liksom piggna till nu, men doktorns order är lag. Bara kopplade kisspromenader i minst 10 dagar va det! Men tervprinsessan har verkligen tråkigt nu, inte för att hon är bråkig eller så, mer att hon är deprimerad, hennes ögon gråter! Jag lider med henne och försöker muntra upp henne med att klappa på henne när hon ligger i soffan... Prinsessor tycker det är mysigt att bli klappad på, men prinsessor vill vara ute och springa också. Men hon behöver säkert vilan, mer än vad både hon och jag tror!

Nä, nu ser jag, och tervprinsessan, skulle jag tro, fram emot en vår så vi kan träna lite! Hoppas vi får vara friska och krya, rörliga och allerta fram över ;)


Klaga?

Jaha, då sitter man här igen. Glor på tv och bloggar mitt i natta, plus äter en massa onyttigheter. Eller, grönt te med ingefära och citron är nog nyttigt. Hårt bröd också för den delen, skinkan och smöret kanske är lite mindre nyttigt, meeen, va gör de om hundra år!

Men dagens bästa är iaf ett år närmare pension =) Det finns inget ont som inte har något gott med sig! Fast, vem vet om det finns nån pensionsålder eller liknande när jag har åldern inne. Och vilken är åldern??? 65, 67, 70 eller kanske 75, det tror nog jag på! 75, lagomt att gå i pension då! Halvdöd, säker med alzhimers sen många år och nån som lurat av en den sparade pensionen... Nja, kanske lika bra att leva så gott det går redan nu.

Men med denna jävla halsbränna är det ju svårt att undgå att man lever. Annars är jag nog rätt nöjd med livet, varför ska man klaga? Jo, det får man, ibland! =)


Sovproblem?

Vad är meingen med att sitta uppe mitt i natten och glo på en nästan 10 år gammal film? Om jag visste det skulle jag svara. Men T jobbar natt och jag har helt plötsligt fått svårt att sova när han jobbar :S Fråga mig inte vad det beror på, har aldrig haft några problem förr...

Har surfat runt på massa terv och malle kennlar ikväll, man blir bra sugen på en till ;) Men den här gången ska jag verkligen göra "den första" (fast det är nr 3 i ordningen)  klar först. Har knappast varken ork, tid eller lust att ha en till belgare just nu ;) Även fast jag föredrar rasen framför tex RR, men raserna går nästan inte att jämföra, egentligen. RR är mycket mer krävande, fast ändå inte, går inte att förklara liksom. Det måste upplevas, hahaha!

Ska kanske kolla på filmen då, men först kolla in om det finns något att spela in, nu när man kan =)

<3


RSS 2.0